Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Hida

Clubul Sportiv Hida, în parteneriat cu primăriile comunelor Dragu, Fildu de Jos, Agrij, Sîmnihaiu Almaşului, Almaşu şi Hida, dar şi cu Asociaţia Partida Romilor organizează vineri după-amiază „Ziua Internaţională a Copilului”, eveniment ce se adresează în special elevilor de etnie rromă.
La eveniment vor participa elevii şcolilor gimnaziale din cele şase comune, care vor fi angrenaţi atât în diferite activităţi sportive, cât şi culturale.
Printre activităţile sportive se numără fotbal, volei feminin, tenis de masă, şah şi atletism, ultima ramură sportivă cuprinzând alergare de rezistenţă, alergare de viteză şi săritură în lungime.
Ca activitate culturală, Fundaţia „Wassdas” va face o expoziţie de tablouri care ilustrează neamurile rromilor şi ocupaţiile lor.
La finalul activităţilor va avea loc premierea sportivilor, după care va fi organizată o masă festivă, dar şi o mică discotecă pentru participanţi.
„Este un parteneriat frumos şi atractiv, dar, în acelaşi timp, foarte benefic din punctul meu de vedere. Acesta se adresează în special elevilor de etnie rromă, dar şi celorlalţi elevi din şcolile partenere. Doresc să felicit organizatorii şi partenerii acestui proiect şi, în mod special, pe domnii primari din cele şase comune pentru sprijinul acordat, trăind cu speranţa că acest proiect se va derula an de an”, ne-a declarat Cosmin Ardelean, directorul Şcolii Gimnaziale din Dragu.
Bugetul pentru organizarea acestui eveniment se ridică la 3.200 de lei şi va fi asigurat de primăriile celor şase comune.

Marius Morar

Leave a Comment